Musik kan leda till en rad olika känslor. Den kan få dig glad, att känna dig ledsen och till och med vara just det du behöver för att känna dig motiverad. Det svåra är att hitta vilken musik som fungerar bäst beroende på varför du behöver motivation. Vissa jobbar bättre med radion på i bakgrunden och då rekommenderas det oftast att det är lugnare musik som spelas så du samtidigt kan fokusera på arbetsuppgifterna.

Förutom musik finns det även fantastiska ljudböcker eller podcasts du kan lyssna på. Dessa är det dock bäst att endast lyssna på när du inte har några “seriösa” uppgifter du måste göra, som arbetsuppgifter. Det är lätt att du fastnar i vad du lyssnar på istället för att bli motiverad att göra klart alla dina uppgifter. Ljudböcker och podcasts kan vara trevliga att lyssna på när du har annat att göra, till exempel om du syr, gillar att pyssla med scrapbooking eller lägga pussel.

Träna till musik

Ett av de vanligaste områdena folk behöver motivation till är inför och under träningen. Om du har bestämt dig för att börja springa kan du ta på dig ditt bästa headset, gärna ett trådlöst, sätta på musik med ett bra tempo och bege dig ut. Genom att lyssna på musiken med ett headset och mobiltelefonen behöver du dessutom inte oroa dig för att missa samtal. Det kan hända att du har bestämt dig för att bege dig ut på en joggingtur samtidigt som du väntar på ett viktigt samtal. Headsetet gör att du slipper byta hörlurar eller hålla i telefonen.

Du som känner dig osäker på vilken musik som är bäst kan använda dig av de färdiga spellistorna som finns. Flera musikstreamingprogram har nämligen spellistor som andra användare skapat. Där kan du hitta den perfekta träningsmusiken.

Städa till musik

En annan aktivitet som många behöver motivation till är städning. Genom att sätta på sin favoritmusik kommer städningen plötsligt kännas lite roligare. Det kommer även kännas som att du blir färdig mycket snabbare jämfört med om du städar i tystnad.