Förr i världen var det svårare att skapa sin egen musik när inspirationen plötsligt kom. Men idag kan vi med hjälp av våra datorer och mobiltelefoner få tillgång till musikprogram som gör det möjligt för oss att skapa musik när och hur man vill. I det här inlägget får du tips på hur du kan gå tillväga för att kunna skapa musik när andan och inspirationen flyger på.

På datorn

Den digitala utvecklingen har gjort det möjligt för oss att kunna ta med oss vårt arbete var vi vill. På en dator kan man ladda ner ett musikprogram och få tillgång till en hel katalog av digitala instrument, effekter och verktyg som gör det möjligt för dig att arbeta med din musik var du vill. Det bästa du kan göra om du vill kunna skapa musik när och hur som helst är att köpa en bärbar dator. Det spelar egentligen ingen större roll vilken sorts dator du har eftersom man kan ladda ner ett musikprogram till de flesta moderna datorer. Men om du vill vara som proffsen är det en Macbook du ska investera i. Du kan köpa en Macbook Pro 13 begagnad om du vill få en bra Macbook till ett billigare pris.

När du har en laptop kan du alltså ta med dig din musik var som helst. Du kan till exempel skapa musik på tåget eller när du har annan dötid. Då är det bra att kunna ha tillgång till att kunna skapa musik när du vill. En sak som kan vara bra att tänka på om du vill ta med dig din dator när du är på språng är att det är viktigt att du skyddar den med en datorväska eller med ett datorfodral. Annars finns risken att det du arbetat med inte går att rädda ifall du skulle tappa datorn och den skulle gå sönder.

Förutom att du kan skapa din egen musik på en dator kan du även spela upp din musik på din dator. Du vet ju aldrig vem du hamnar bredvid på tåget och då är det smidigt om du har tillgång till din musik så att du kan spela upp den för de som är nyfikna.

På mobilen

Vi avslutar med att prata lite om mobiltelefonen som också gör det möjligt för dig att skapa musik när du vill. Det finns inte riktigt lika avancerade musikprogram till mobiltelefonen, men det finns enklare appar du kan använda för att skapa musik i din mobiltelefon. Förutom att du kan skapa musik med hjälp av appar i mobilen är det många musiker som använder mobiltelefonen för att använda mobilens röstinspelning när de kommer på en melodi eller en textrad. Du kan också använda mobilens anteckningar för att skriva ner idéer till din musik.