USA och framförallt Storbritannien blev hem till den tidigaste rockmusiken. Det var genom radio och artistutbyten som musiken färdades mellan länderna. USA sägs vara landet där det hela började, men det var Storbritannien som fick rocken att verkligen växa och utvecklas.

The Rolling Stones

The Rolling Stones är en av de populäraste rockgrupperna som verkligen har påverkat musikgenren. Denna grupp bildades i början på 1960-talet och slog igenom efter endast ett par år. Musiken har, sedan sin start, inspirerats en hel del av bluesmusiken från USA, vilket även är ett kännetecken hos andra rockgrupper som slog igenom under den tiden. The Rolling Stones har under sin karriär släppt en rad med stora hits som tagit världen med storm, till exempel The Last Time och (I Can’t Get No) Satisfaction.

Tillsammans med The Beatles, har The Rolling Stones, varit de största och populäraste brittiska musikgrupperna någonsin. När The Rolling Stones först slog igenom fick de dock en hel del negativa kommentarer från kritiker som ansåg att gruppens musik var “farlig”, och på grund av detta inte förtjänade den positiva uppmärksamheten The Beatles fick. Det “farliga” var dock vad som fick ungdomar att fasta för musiken, vilket ledde till att de blev så populära.