Är du en riktig musikälskare som också tycker om att smutta på ett glas vin? Vin har sedan urminnes tider varit något som människor njuter av till vardags såväl som till festligare tillfällen. Att vin och musik har ett samspel är således inte svårt att förstå. Vissa föredrar att lyssna på musik medan de njuter av sitt vin och andra vill hellre lyssna på låtar om den fruktiga drycken.

Vilket vin som passar bäst till musik är helt upp till dig själv att bestämma. Hos Vinoteket kan du hitta prissänkt vin i både vitt och rött, med eller utan bubbel. Vinoteket har ett mycket stort utbud av exklusiva viner som passar utmärkt till den lite finare middagen med svärföräldrarna eller med din partner, men här finns också en mycket uppskattad fyndhörna där du hittar prissänkta alternativ för alla smaker.

Topp 10 bästa låtarna om vin

Vill du veta vilka de bästa låtarna om vin är eller vill du bara hitta musik som höjer stämningen inför vinkvällen extra mycket? Här nedan listar vi tio stycken riktiga klassiker som nästan alla känner igen.

1. The Rolling Stones – You Can’t Always Get What You Want

2. Eagles – Hotel California

3. UB40 – Red Red Wine

4. Alanis Morissette – Ironic

5. Steely Dan – Babylon Sisters

6. Jimi Hendrix – All Along The Watchtower

7. Eagle-Eye Cherry – Save Tonight

8. Billy Joel – Big Shot

9. The Alan Parsons Project – Beaujolais

10. Beastie Boys – Body Movin’

Känner du bara igen hälften av låtarna eller har du ingen aning om hur någon av dem låter? Oroa dig inte! Alla låtar som vi har valt är riktiga stämningshöjare. Vissa har mer fart än andra, men alla passar utmärkt att spela när du vill komma i rätt stämning och ta fram en fin flaska vin.