Idag är utbudet av musik närmast oändligt. Det har inte någon betydelse om du väljer att lyssna på musik via Spotify, Apple Music eller Youtube – du har tillgång till i princip alla musikstilar som finns runtom i världen. Detta gör det möjligt att variera musiklyssnandet och upptäcka ny musik. Även om du är en inbiten hårdrockare kan det ibland bli för mycket med enbart hårdrock i hörlurarna hela dagarna.

Men ibland nås även gränsen för hur mycket musik som man klarar av att lyssna på. Detta gäller även om man varierar sitt musiklyssnande genom att lyssna på olika musikstilar. När du når gränsen för hur mycket som dina öron klarar av i form av musiklyssnande kan en podd vara ett behagligt och intressant avbrott.

Poddar om ond och bråd död

Utbudet av poddar är ännu inte lika stort som utbudet av musik, men antalet ökar för varje dag och kvaliteten blir allt bättre. En mycket populär genre inom poddvärlden är poddar om ond och bråd död, det vill säga mord. En av de klarast lysande stjärnorna bland mordpoddarna är Mord Mot Mord där Karin Londré och Anna Sandell engagerat pratar om uppmärksammade mord, såväl i Sverige som ute i stora världen. Det är dessutom en podd som borde intressera alla, oavsett musiksmak. Här finns något för såväl dansbandsentusiasten som operaälskaren.

Poddar om musik

För den verkligt inbitne musikälskaren, som inte vill missa ett tillfälle att lära sig mer om musik, finns det dessutom utomordentliga musikpoddar. Detta gäller särskilt om du kan tänka dig att lyssna på engelskspråkiga poddar. Då har du tillgång till ett enormt utbud av poddar som behandlar musik i olika former. Det finns allt från musikpoddar som i detalj analyserar klassiska verk till musikpoddar som fokuserar på vilken typ av utrustning som olika gitarrister använder sig av.

Nyhetspoddar

Är du allmänpolitiskt intresserad kan någon av alla de politiska eller journalistiska poddarna vara ett intressant alternativ. Många av dessa produceras av de statliga eller de större privata mediebolagen med stora resurser, varför kvaliteten är mycket hög. De personer som gör poddarna är pålästa och kunniga samtidigt som deras gäster oftast är personer i framträdande positioner. Detta utmynnar som regel i bra och engagerade samtal, vilka kan vara ett välkommet avbrott innan du återvänder tillbaka in i musikens förlovade värld.