Då du är redo att köpa ditt första instrument rekommenderas det att du tar en bra titt på din budget. Ett bra instrument kan nämligen kosta en hel del och det är viktigt att du väljer ett som håller hög kvalitet. Priset varierar även en hel del beroende på vilket instrument du vill köpa.

Du bör även bestämma dig för om du vill köpa ett billigare instrument, om du inte har mycket pengar, eller spara pengar tills du har råd med det dyrare.

Olika alternativ på var du kan köpa instrument

För att vara säker på att du får ett instrument av hög kvalitet bör du besöka en musikaffär. Där kan du dessutom få hjälp att hitta det som passar dig bäst. Men många gånger är dessa instrument relativt dyra. Vad du kan göra istället är att prata med folk i din omgivning, ibland är det de som har bortglömda instrument liggande någonstans som du kan få köpa för en billigare peng. Samtidigt får du vara beredd på att vissa äldre instrument faktiskt är bättre än de nya och kan därmed kosta mycket mer.

Skulle du bo i en storstad finns det möjlighet att hyra instrument. Då betalar du en summa då och då, beroende på hur länge du vill använda instrumentet. Det kan vara ett smart sätt att lära dig spela innan du kan köpa ett eget instrument.

Ett sista alternativ är att ta en titt på begagnade instrument. Besök hemsidor som Blocket för att se ifall det finns någon som säljer sitt gamla instrument. Ett tips om du väljer detta alternativ är att be en kunnig person om hjälp. De kan dubbelkolla att instrumentet fungerar som det ska samt att du inte betalar för mycket.