När du har valt vilket instrument du vill lära dig spela finns det ett antal saker du bör tänka på. Du kanske fortfarande är osäker på om du vill börja spela ett instrument eller inte. Hur ska du lära dig? Själv eller av en musiklärare? Äger du eller har tillgång till ett instrument eller måste du köpa ett?

Att tänka på innan du börjar

Musik är ett stort intresse för många personer, oavsett om de själv kan spela instrument/sjunga eller inte. De flesta älskar att lyssna på sin favoritmusik, det kan skapa en hel del glädje och andra känslor beroende på vad du lyssnar på. En stor del av alla människor tror inte att de kan spela instrument, även fast de aldrig testat. Detta stämmer inte. Du kanske inte är den bästa musikern som finns men genom att lägga ner tid, ha tålamod och inte ge upp kommer även du kunna lära dig. Självklart kommer det hjälpa om du är något musikalisk, att spela instrument är inte för alla.

Börja lära dig ett instrument

Det första du måste göra är att bestämma dig för vilket instrument du vill spela. När du gjort detta måste du bestämma ifall du vill köpa ett eget eller låna ett instrument. Om du har det instrument du vill lära dig måste du tänka efter hur du ska gå till väga. Vill du lära dig själv eller börja med musiklektioner? Det kan också hjälpa om du har en viss musik du vill fokusera på. Musiklektioner kan bli rätt dyra, speciellt om du har lektioner regelbundet.

Idag finns det fler sätt du kan välja mellan. Det är nämligen möjligt att ta musiklektioner via nätet. Det innebär vanligtvis att du måste bli medlem på en viss plattform där du sedan får tillgång till instruktionsvideor. Det kan även vara möjligt att få live-lektioner och privatlektioner där du får träffa en lärare över Skype.

Har du däremot en väldigt begränsad budget eller har spenderat dina sista kronor på att skaffa ett instrument kan du vända dig till Youtube. Det finns flera hjälpsamma videor där musiker visar dig hur du spelar instrumenten steg för steg. Det kostar dessutom ingenting att titta på dessa videor. Vissa större youtubers erbjuder även privatlektioner, liknande de plattformar som riktar sig just till att lära sig spela instrument. De kan vara en aningen billigare jämfört med de största, populäraste plattformarna.